Captain Hookshot

Normaal gesproken is het rustig op een zondagochtend in Vlaardingen. Ook in de haven. Behalve op 1 september 2018. Twee ooggetuigen die aan het werk waren op hun kantoor zagen door het raam een oude roestige boot aanmeren aan de Galgkade. Een paar minuten later zette een man in wit kapiteinsuniform voet aan wal. De twee ooggetuigen zagen dat de man er vermoeid uitzag en riepen hem naar binnen op kantoor om wat te eten, drinken en bij te komen.

De man stelde zichzelf voor als Captain Hookshot. Meer dan 30 jaar had hij op ruwe zeeën gevaren en hield altijd koers, zelfs als hij de hoogste golven moest trotseren. Maar nu was het tijd om nieuwe kapiteins te vinden.  Kapiteins die ook plaats konden nemen achter het roer. Kapiteins die hun eigen koers kunnen uitstippelen, de golven trotseren, en verantwoordelijkheid nemen in goede en slechte tijden. Zo richtte hij Vlaardingen Captains op.

Een vereniging die niet bang is om de stad op sleeptouw te nemen. Een vereniging waar jongens en meiden leren controle te nemen over hun eigen schip en route door niet alleen op het veld te presteren maar ook daar buiten: op school en in de samenleving.

Een vereniging waar samen wordt gewerkt en waar iedereen welkom is. Op 30 september 2018 kwam Captain Hookshot de vereniging openen bij de eerste wedstrijden. Vol trots zag hij dat de eerste bouwstenen van de vereniging waren gelegd en dat het goed zou komen. Sinds die dag is er geen spoor meer van de kapitein en zijn boot aan de Galgkade te zien.

Maar zijn legende zal worden voortgezet. Zodat op de dag dat hij besluit weer aan te meren, hij trots kan zijn op de kapiteins die Vlaardingen op hun schouders hebben genomen. Schip ahoy!

De club met een nieuwe aanpak

De Vlaardingen Captains moet niet zomaar een sportclub worden, de vereniging heeft namelijk de ambitie om een sterk maatschappelijk karakter te ontwikkelen. Spelers moeten bij Vlaardingen Captains achter het stuur staan van zowel hun sportieve- als maatschappelijke carrière. De coaches bewaken deze cultuur: Je komt op tijd, spreekt geen straattaal, geeft netjes een handje en je draagt binnen geen pet of capuchon.