Spelregels in de sporthal in verband met COVID

Het seizoen gaat weer van start! In het bijgevoegde document vind u de spelregels die gelden bij Vlaardingen Captains tijdens de wedstrijddagen in de Erasmushal.

Corona-beleid bij Vlaardingen Captains

Update: 29 september 2020

Algemeen

 1. Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 2. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Na 24 uur klachtenvrij te zijn, mag er weer gesport worden en naar buiten worden gegaan. 
 3. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Je moet, omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, in ieder geval tot 14 dagen thuisblijven. 
 4. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 5. Was je handen voor en na bezoek aan de sportlocatie met water en zeep.
 6. Vermijd het aanraken van je gezicht.
 7. Schud geen handen.

Bij Wedstrijden

 1. Op wedstrijddagen mogen er géén supporters in de zaal. Van het uitspelende team mogen maximaal 4 begeleiders (van spelers t/m 17 jaar) op de mobiele tribune plaatsnemen. Van de thuisspelende teams van Vlaardingen Captains mag géén publiek in de hal aanwezig zijn. Het aantal toeschouwers is exclusief Vlaardingen Captains kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers (en sporters);
 2. Per wedstrijd moet per uitspelende team uiterlijk de DONDERDAG voor het speelweekend aangegeven worden welke begeleiders op de tribune plaats gaan nemen. Dit moet worden gemaild naar info@vlaardingencaptains.nl 
 3. Jongeren tot en met U18 kunnen in 1 kleedkamer met max. 1 begeleider.
 4. Spelers en coaches mogen 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd (niet eerder!) naar de zaal. Begeleiders wachten buiten de hal. Zij betreden pas de zaal als voorgaande begeleiders de hal hebben verlaten en de wedstrijd begint. Alleen de zaal betreden als de voorgaande teams de zaal hebben verlaten.
 5. Geen high fives of handen schudden bij het scoren of na afloop van de wedstrijd. Neem je eigen bidons mee.
 6. Houd 1,5 m afstand. Mocht je tot een risicogroep behoren kom dan NIET naar de hal. 
 7. Geforceerd stemgebruik, zingen en schreeuwen is niet toegestaan.
 8. Houd je te allen tijde aan de routing. Blijf óók in de hal én op de trap op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 9. Voor seniorenteams geldt dat een half uur na afloop van de wedstrijd de kleedkamer leeg moet zijn voor volgende teams.
 10. Ook op de banken/stoelen moeten spelers en staf op 1,5 m afstand zitten of ernaast gaan staan.

Voor de scheidsrechters

 1. Scheidsrechters kunnen gebruik maken van de kleedkamers 2A en 2B.
 2. Graag zo kort mogelijk voor de wedstrijd de zaal betreden en zo snel mogelijk na de wedstrijd de zaal verlaten.

Bij Trainingen

 1. Trainingen op courts mogen alleen onder begeleiding van een Captains coach/trainer op de door de club aangewezen veld en tijdstip plaatsvinden .
 2. Neem je eigen bal en eigen drinkfles met water mee. Je laat anderen niet uit jouw drinkfles drinken.
 3. Kom niet trainen bij milde verkoudheidsklachten, hoesten, snotteren en/of koorts. Blijf dan thuis!
 4. Je volgt zonder discussie de instructies van de Captains coach op. Hij/zij is geen politieagent(e). Bij het niet opvolgen van aanwijzingen kan de coach je wegsturen en/of de volledige training onmiddellijk stop zetten. Ouder(s)/verzorger(s) worden dan op de hoogte gesteld. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is!
 5. Iedereen mag weer gewoon partijtje spelen. De Captains coach dient wel te allen tijde 1,5 meter (2 armlengtes) afstand te houden van de jongeren. Direct na het trainen dient men weer gelijk 1,5 meter afstand te nemen van elkaar.
 6. Ouder(s)/verzorger(s) mogen niet blijven kijken tijdens de training. Hetzelfde geldt voor andere familieleden of vriendjes of vriendinnetjes, met uitzondering van coach Jeanine en club vrijwilligers.
 7. Ouder(s)/verzorger(s) zijn op tijd terug, zodat zij hun kind(eren) direct mee naar huis kunnen nemen. Er zijn, in verband met het Corona proof maken van de doucheruimte, minder douches beschikbaar. Dit kan ertoe leiden dat het douchen iets meer tijd in beslag zal nemen. Maar douchen blijft zowel na de training als na de wedstrijd VERPLICHT.  Indien er na een uitwedstrijd geen mogelijkheid is om te douchen zal je teammanager/coach je van tevoren hiervan op de hoogte gebracht.
 8. De training start op het aangegeven tijdstip. Zorg dat je niet eerder dan 10 minuten voor aanvang aanwezig bent. Zorg dat je al omgekleed bent en gelijk kan deelnemen aan de training. 
 9. Na de training verlaat je, volgens de aangegeven route, direct het veld en ga je direct naar huis. (Train je op veld 1, kleedkamer 1A in 1B uit, train je op veld 2, kleedkamer 2A in 2B uit en train je op veld 3, kleedkamer 3A in 3B uit).
 10. Voor alles geldt natuurlijk dat gezond verstand gebruiken voorop staat!

Bij uitwedstrijden

 1. Iedere club treft andere maatregelen: verdiep je in de regels en maatregelen van de clubs die je bezoekt en zorg ook daar dat je kort van tevoren arriveert en na afloop snel weer naar huis gaat.
 2. Je kunt in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Het advies is dan om in de auto een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven, ook als zij niet tot hetzelfde huishouden behoren, geen mondkapje te dragen. 

Deel dit bericht