Let's Go Captains

Openingsfeest

VLAARDINGEN – In alle stilte is er het afgelopen half jaar een mooi initiatief begonnen in Vlaardingen Westwijk: Vlaardingen kent weer een basketbalvereniging! Met de komst van het basketbalprogramma van YETS Foundation op het Lentiz Geuzencollege heeft de sport veel populariteit gewonnen onder jongeren. Hierdoor is bij hen uiteindelijk ook de behoefte naar een eigen basketbalvereniging ontstaan.

De Vlaardingen Captains moet niet zomaar een sportclub worden, de vereniging heeft namelijk de ambitie om een sterk maatschappelijk karakter te ontwikkelen. Jeugdige leden van de U16 en U18 worden ‘Active Captains’ genoemd en krijgen naast de twee trainingen in de week ook huiswerkbegeleiding en er wordt van hen verwacht dat ze zich ook nog een aantal uurtjes per maand vrijwillig voor de wijk gaan inzetten. Op deze manier worden de jonge spelers niet alleen klaargestoomd tot betere basketballers, maar ook tot actieve burgers. En dat is precies waarom de club Captains heet: Spelers moeten bij Vlaardingen Captains achter het stuur staan van zowel hun sportieve- als maatschappelijke carrière. De coaches bewaken deze cultuur: Je komt op tijd, spreekt geen straattaal, geeft netjes een handje en je draagt binnen geen pet of capuchon.

YETS Foundation, dat recentelijk een Appeltje van Oranje won en bezoek kreeg van Koningin Maxima is betrokken bij de opstart van de nieuwe vereniging. Peter Ottens, de directeur van YETS speelt met zijn collega coaches zelfs bij de Vlaardingen Captains: “Wij hebben er enorm baat bij als voormalig YETS spelers een plekje kunnen vinden op een basketbalvereniging in hun eigen stad. Daarom helpen we mee in de opbouw. Maar op een gegeven moment laten wij onze handen er ook weer van af. Het moet geen YETS club worden, maar een vereniging van en door Vlaardingers”, aldus Peter.

Aanstaande zondag 30 september viert Vlaardingen Captains haar openingsfeest in Sporthal Westwijk te Vlaardingen vanaf 13:15 uur. U bent van harte welkom om kennis te komen maken met de club.

 

Let's Go Captains

Deel dit bericht